Lombikbaba
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Lombikbaba

Lombikbaba, Örökbefogadás,
 
KezdőlapKezdőlap  GalleryGallery  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

 

 Receptek babáknak, mamáknak és papáknak

Go down 
SzerzőÜzenet
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:29 pm

bellringer receptje:

Almás rebarbaradzsem

Hozzávalók:
1 kg rebarbara
40 dkg alma
1 citrom
50 dkg (befőzési) cukor
1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér
(Ebből kb. 4-5 kis üveg dzsem lesz)

Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát lereszeljük. A citromot megmossuk, héjából levágunk kb. 5 cm-es darabot, és levét kinyomjuk. Az üvegeket alaposan kimossuk, száradni hagyjuk.

Elkészítés: A rebarbarát és az almát a citrom levével, héjával és 2 evőkanál vízzel puhára főzzük. (A rebarbara ne főjön szét.) Kivesszük a citrom héját, és a kompótot hűlni hagyjuk. Elkeverjük a befőzési cukrot a kompóttal, és felforraljuk. Belekeverjük a gyömbért, és 3 percig rotyogtatjuk. Az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, és fejtetejükre állítva hűlni hagyjuk száraz dunsztban, amíg ki nek hűlt teljesen.
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:30 pm

bellringer receptje:

Rebarbarás lepény
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
3 tojás,
tejföl,
dió,
rebarbara

Elkészítése: A lisztet, porcukrot, vajat morzsoljuk össze, állítsuk össze két tojássárgájával vagy annyi tejföllel, amennyit felvesz. Az így elkészített linzertésztát osszuk el két részre, nyújtsuk ki 1 cm-es vastagságúra. Az egyik lappal béleljük ki a tepsit (kicsi tepsi), tegyünk rá kihűtött, kevés cukros vízben párolt rebarbarát, szórjuk meg darált dióval, takarjuk be a másik tésztalappal, szurkáljuk meg, kenjük be tojásfehérjével és előmelegített sütőben süssük meg.

Én ugyanezt szoktam meggyel és mandulával készíteni.
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:31 pm

bubi receptje:

a mi fagyink:

Mindenféle gyümölcsöt, amit szeretünk lefagyasztok ( a sárga dinnyét is kockázva). A férjem kedvence az eper fagyi: lefagyasztom az epret, majd bármikor, ha van otthon natur joghurt vagy tejszín akkor előveszem a fagyott gyümölcsöt (eper, málna és sárga dinnye a legjobb nálunk) és bele teszem a butler2 nevezetű aprító gépembe, majd adok hozzá cukrot, barna cukrot, mézet, édesítőt vagy semmit ki hogy szereti majd pár kanál joghurtot, tejszínt vagy kókusztej sűrűjét (vagy ezek nélkül is jó). Pörgetem párat és kész is a fagyi. Ha nem engedjük a gyümölcsöt pár percnél tovább olvadni, akkor az állaga olyan, hogy tölcsérbe lehet tölteni.

Egy kis fantáziával mindenki előállíthatja a saját kedvencét. Pl. csokidarabokkal, mandulával stb.

Ez a legjobb vendégváró nyáron! A fiúk - ha nálunk van buli - előbb megkérdezik, hogy kaja után van-e fagyi, mert akkor addig nem söröznek!!!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:31 pm

Joyoba receptje:

Az én fagyim:

Bármilyen 2-3 fajta fagyasztott gyümülcs turmixolva (botmixer is jó), csak önmagában. Én pici rizstejet is teszek az aljára, így krémesebb lesz.
A banán nagyon jó "fagyis" állagot ad nekei, de domináns az íze.
Kedvenc összeállítás: kb. 1/3 fagyott banán, kis marék fagyott ananász, több, kevesebb fagyott eper.

Kedvenc receptes oldalam:
http://vegagyerek.blogspot.com/
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:32 pm

edo receptje:

Sziasztok!

Niki szülinapjára készitettem ezt a gyümisalit, nagyobb sikere volt mint a tortának. Igazából semmi különleges nincs benne csak a tálalás.
Amit raktam bele:"persze ezt izlés szerint lehet"
banán,g.dinnye,s.dinnye,szilva,sárgabarack,őszibarack,alma,ananász,
aszaltszilva,mazsola.
A dinnyéknek gömb alakjuk, a többit kockára vagy szeletre vágtam.
Egyedül az ananász levét öntöttem bele,hogy édesebb legyen.
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:32 pm

Joyoba receptje:

Sziasztok Lányok!
Még pár hónapja hallottam a tévében a spagetti squash-ról (USA)
Fogalmam nem volt, hogy mi a pitypang az, és utánanéztem.
Most fogom először kipróbálni, de megelőlegezem neki a bizalmat és máris felteszem nektek a linket, hogy meg tudjátok nézni.
https://www.youtube.com/watch?v=mPFErHz6zOM
A csaj nagyon hadar, ezért néhány kísérő szó: főzőtök, bevágja, mikro 12 perc, félidőben megfordítja DE BÁRMI MÁS MÓDON IS LEHET HŐKEZELNI, SÜTŐBEN IS, FŐZVE IS. (Ezt főleg azért emeltem ki, mert a mikro valószínűleg káros sugarakat bocsát ki, én meg is szüntetem a mikrózást)
félbevágni (Vigyázz, forró!), magot ki, villával kikaparni a húsát.
Lehet úgy kezelni mint a tésztát és olyan szószokat tenni rá, vagy parmezánt,
Lehet zöldség vagy húsétel alá tenni, használjátok a fantáziátokat.
És most megyek és kipróbálom.
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:33 pm

bubi receptje:

Ratatouille - Chutney
(ha van itthon, mi ezt esszük mindenhez, tésztákhoz, húsokhoz, zöldségekhez, olyan függést okoz mint a ketchup)

1 kg paradicsom, hámozva, felkockázva
350 g hagyma, felszeletelve
350 g tojásgyümölcs (padlizsán) felkockázva
350 g cukkini felkozkázva
350 g piros színű paprika magtalanítva szelve
3 szem fokhagyma szétnyomva
1 evőkanál paprikapor
1 evőkanál cayenbors (a másik is jó)
1,25 evőkanál korinadermag
1 evőkanál tengeri só
350 g cukor
300 ml vörösborecet

A korinadermagokat felforrósított edényben megpirítjuk, addig, amíg nem jön az illata, állandóan kevergetve nehogy leégjen (kb. 1/2 - 1 perc) Aztán összetörjük és félre tesszük.
A zöldségeket a fokhagymával, fűszerekkel, sóval egy zárható edényben nagy lángon 10 percig főzzük, néha kevergessük, amíg levet nem ereszt. Majd főzzük fedő nélkül kb. 1 órát amíg a lé elfő és a zöldségek mind puhák. Külön az ecetet és cukrot tűzön kevergetjük, amíg a cukor feloldódik aztán ezzel együtt főzzük tovább még egy órát. A recept nem írja, hogy mikor rakjuk bele a koriandert, de én ilyenkor szoktam. Aztán üvegekbe töltjük, mint a lekvárt és hűvös sötét helyen évekig eláll. Egy hónap múlva érnek össze az ízek. Az egy óra főzés lehet kevesebb és több, látja az ember, mikor már elfőtt a lé.

Mi még soha nem bírtuk ki az egy hónapot és annyit sem tudtam befőzni, hogy elég legyen legalább egy évig. Aki szereti a fűzeres ízeket az imádni fogja!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:34 pm

Joyoba üzenete:

Sziasztok Lányok!
Ma végre megtaláltam, azt az oldalt az Ízbolygón, aminek köszönhetően "beleszerettem".
Kölesre kerestem recepteket és így leltem rá.
Ami lenyűgözött, hogy remekül leírta a köles rendkívüli élettani hatásait is.
Tulajdonképpen nektek is azért másolom ide, mert szerintem nem olyan ismert ez általánosan.
A recept, ami itt szerepel nekem nem jött be annyira, de kereatívan lehet kísérletezni.
Nekem kölesből jobban ízlenek a desszertek. Pl. Kölestorta, köles desszert, stb.
Legutóbb a kölest kókuszreszelékkel vízzel, sóval cukorral főztem meg, mazsolát is tettem bele. Amikor megfőtt, és elfőte a levét, sűrű lett, akkor kiolajozott szilikonformába helyeztem. Ez mire kihűlt, teljesen összeállt és ki lehetett fordítani. Összedobtam frissen egy kis őszibarack lekvárt és ráöntöttem.
Nagyon finom volt, én szeretem! Másnap hűtőből is remek!
Na, akkor olvasgassatok csak, miért is olyan fontos a köles
http://209.85.129.132/search?q=cache:UB0RZq_J4HEJ:izbolygo.extra.hu/%3Fp%3D517+joyoba&cd=18&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_en|lang_hu
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:35 pm

Joyoba kókuszteje:

Sziasztok Lányok!
Mona kérésére közlöm a kókusztej egyszerű otthoni készítésének módját.
Remélem, más is kedvet kap!
1 fajta konyhagép kell hozzá: turmix is jó és a vizszintes pengéjű konyhai aprítógép is jó, a botmixer ilyen típusú tartozéka is.
Én turmix géppel kezdtem és a botmixerem vízszintes pengéjű alkatrészével folytattam (pusztán csak azért, mert a turmix gép kannája eltört)
Szóval minden boltban kapható kókuszreszeléket veszek (1 zacskó 100 Ft körüli összeg, ez az összes költség), egy zacskónak kb. az 1/4-ét beleszórom a turmix gépbe és vizet öntök rá. Az arány kb. 1/3-2/3, tehát kicsit több, mint 2x annyi vizet öntök rá. Ezt magas fordulatszámon turmixolom, kb. fél percig ezután leszűröm nagyon sűrű szűrőn, javaslom azt a típust, ami gyakorlatilag egy műanyag háló. Ez van fém változatban is, természetesen az is jó, de a legapróbb lyukú legyen, mert a rendkívül apró kókuszdarabkák lehetőleg nem kéne hogy a leszűrt lébe kerüljenek, pusztán az élvezeti értéke miatt.
Ami kókusz a szűrés után fennmarad a szűrőben azt még legalább 2x visszateszem a turmixba és ugyanígy járok el, esetleg a vizet csökkentem, mert rengeteg kiturmixolnivaló marad még benne.
Hideg és meleg vízzel is csinálhatjátok. Ha meleg vízzel csináljátok, akkor zsírosabb lesz a tej, ha hideggel akkor rendkívül finom kókusz zsír/vaj csapódik ki a turmix oldalán. Én ezt mindig lekaparom az oldaláról amikor éppen a szűrőben van a tartalma. Ezt később bármihez felhasználhatom, amihez zsiradékot használok, pl. párolás, sütemények.
Érdekes, hogy nem mindig rakódik le ilyen vaj a gép oldalán, lehet, hogy ez függ a kókuszreszelék minőségétől.
Hát ennyi lenne.
Nem nagyon pancsos munka, csak egy kicsit, de ha szereti az ember, akkor érdemes, mert a 100 Ft-os csomagból egy csomó finom növényi tej készíthető.
Egy figyelmeztetés: hűtőben tartsátok és ne túl sokáig, mert képes megromlani. Legbiztosabb, ha egy napon belül elfogyasztjátok.

És ha már a növényi tejeknél tartunk. Mindenféle magokból is lehet készíteni, pl. mogyoró, mandula, dió.
Ez sem sokkal bonyolultabb: a mogyorót vagy mandulát össze kel törni nagyjából és beáztatni egy éjszakára. Ezután turmixolni és szűrni.
Vannak receptek melyek beáztatás nélkül azonnal turmixolják, próbáljátok ki, hogy nektek melyik változat ízlik jobban.

Ha valakinek van otthon szűrő hálója, az a legtökéletesebb, most én is épp ilyenre vadászok.

A mandulatej készítéséről itt egy videó:
http://74.125.77.132/search?q=cache:LCLinrHqfzIJ:www.csaladinet.hu/video/2009/05/20/mandulatej+mandulatej&cd=11&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_en|lang_hu

Egészségetekre!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:36 pm

Joyoba kísérlete:

Sziasztok!
Ma kipróbáltam valamit és nagyon finom lett.
Idemásolom a linket, ahol találtam.
Az enyém annyiban különbözött, hogy a spárgát kihagytam és szerecsendió helyett pici curry-t tettem bele. A vöröshagyma helyett pedig lila hagymát használtam.
A férjem tejföllel ette, és vitathatatlan, hogy annyira illik hozzá, hogy végül én is úgy ettem.
Jó étvágyat!
http://www.noilapozo.hu/receptkereso/spargas_tojastorta
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:37 pm

bubi sütőtök krémleves ajánlata:

Találtam egy nagyon jó sütőtök krémleves receptet!!!

http://chiliesvanilia.blogspot.com/2005/10/slt-sttk-krmleves-tk-j-ht-i.html

Jó étvágyat!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:38 pm

Viki receptje:

Bubi, én az oviban ettem a minap nagyon finom sütőtök krémlevest, bár gőzöm sincs hogyan készítették! Embarassed

A torta kicsit kilóg az eddig szereplő receptek közül, de ezek a pici babák is szoktak szülinapozni, hátha valamelyik anyukának lesz kedve alkotni például egy babazsúrra! ;-)

Ezzel a recepttel szoktam elkészíteni a torta 4 lapját:


20 dkg cukrot elkeverünk 2 egész tojással és 4 sárgájával. Ezután hozzávegyítünk 10 dkg lisztet és a 4 fehérje kemény habját. Én kicsit kevesebb cukorral is kipróbáltam, úgy is jó. A habot szoktam előbb felverni, majd a cukrot a tojásokkal és sárgákkal hogy jó habos legyen. Így vastagabbak lesznek a lapok.

Most az alsó és felső lapok közét puncsos krémmel töltöttem meg, a középsőt lúdláb torta krémjével (csokis-meggyes), mert így kérte az ünnepelt. De volt, hogy egyfélével készítettem.
A krémeket is egyszerű elkészíteni. 1 puding, 2,5-3 dl tej, ízlés szerint cukor (én 3 kanállal raktam) felfőzni, majd szintén géppel habosra kevert margarinnal (kb 10 dkg) összedolgozom, ha kihűlt.(Ahány köz, annyiszor az 1 puding,2,5-3 tej,stb.) Azért szoktam habverővel dolgozni, mert könnyű, habos krémet kapok így. A tetejére és oldalára hagyok krémet és azzal vonom be, könnyebb így felvágni, mintha bevonnám csokival!
No és ilyen volt belül:

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Torta3

Az elkészítéséhez sok sikert és türelmet kívánok! Jó étvágyat hozzá!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:39 pm

Joyoba:

Hú, Viki! Micsoda torta!

Azért jöttem, mert közeledik a Karácsony és ilyenkor a gesztenye jobban előtérbe kerül.
Megosztanám Veletek az egyik kedvencemet, ami nagyon egyszerű és szerintem nagyon finom. (Saját ötlet, bár nem erőltettem meg nagyon az agyam, mert nagyon hasonlít a gesztenye szívhez)
Neve: Meggyes gesztenyegolyó
Hozzávalók: mirelit gesztenyemassza (cukrozott), magozott meggybefőtt, étcsokoládé.
A felengedett gesztenye masszát összegyúrom, megdolgozom, csak az állaga miatt, nem kell bele semmi (ha valaki úgy szereti, tegyen bele rumot).
Golyókat készítek belőle úgy, hogy a közepén van egy szem meggy.
A kész golyókat felolvasztott étcsokiba mártom félig.
Ügyesen tálcára vagy tányérra teszem, csokis felével felfelé.
Beteszem a hűtőbe, ahol rádermed a csoki.
Ha van otthon az kis fehér papír tölcsér forma, tudjátok, ami a mignon alatt is van, abba belehelyezem egyenként, így nem csak eszméletlenül finom, hanem még guszta is.
Próbáljátok ki!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:39 pm

bubi gyors pogácsája:

Gyors pogácsa

1/2 kg túró
1/2 kg rama
1/2 kg liszt
2,5 tk só

összedolgozzuk majd minimum 1 órát a hűtőben pihentetjük. ha kivettük megvárjuk míg bemelegszik. Lehet mikrózni is, én a cserépkályhára szoktam tenni pár percre. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk, tojással megkenjük és reszelt sajtot szórunk rá. (persze el is hagyhatjuk és mást is lehet)
Forró sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sül. (nekem először 40 percig tartott, mert nem volt elég meleg a sütő) Kb. 190 fok az ideális.

Garantált siker lesz!!! Minden összejövetelre ezt kell sütnöm!!!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:40 pm

Timcsi szaloncukra

Szaloncukor receptek
Gesztenyés szaloncukor
kb. 20 golyócskához ez az adag:
25 dkg natúr gesztenyepüré (cukor- és aromamentes!!!!!!!)
egy ek. méz
egy kávéskanál őrölt fahéj. Az egészet összegyúrjuk, aztán golyócskákat formázgatunk belőle (a gyerekek imádni fogják készíteni ), aztán mehet a csokiba...


Reform cukormentes szaloncukor (kókuszos-mandulás)
Hozzávalók:
• 50 dkg mazsola
• 20 dkg őrölt mandula ( eredetileg mogyoró, de arra nekem allergiám van :S )
• 10 dkg kókuszreszelék
• 2 bio citrom reszelt héja ( csak a sárga rész )
• csipet őrölt fahéj
• 5 dkg méz (háát, én ezt teljesen kihagytam, szerintem így is összeállt és elég édes is volt)
A mazsolát forró vízzel leöntöttem és kb. 5 percig állni hagytam. Közben kimértem a mandulát, a kókuszreszeléket, lereszeltem a citrom héját, fűszereztem a fahéjjal, majd leöntöttem a mazsoláról a vizet és mindent a fémkéses robotgépbe dobtam és összedolgoztam.




Szerintem így is összeáll a massza, de segíthetsz rajta pici vízzel vagy akár mézzel is. Evőkanállal adagoltam a vizes tenyerembe a darálékot és szaloncukor szerűre formáztam. Kész, mehet a szép, színes papírba, de ha szeretnél rá bevonatot, az is megoldható.

15 dkg pálmazsírt (de lehetett volna biomargarint is) felolvasztottam és összekevertem 5 dkg karobporral és néhány csepp steviával vagy pár teáskanál barnacukorral. Kicsit vártam, hogy ne legyen se túl forró, se túl híg a máz és ebbe mártogattam a szaloncukrokat. Hűtőben hagytam megdermedni és egyesével becsomagoltam őket.

Nekem is, a gyerekeknek is nagyon ízlett, tökéletesen megállja a helyét az igazi szaloncukor helyett / mellett
Lehet, hogy a fele adag is elég lesz elsőre, én is csak annyit mertem bevállalni, és így is lett vagy 30 szaloncukrunk!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ani
Admin
Ani


Hozzászólások száma : 397
Points : 423
Join date : 2010. Feb. 28.

Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak EmptyCsüt. Márc. 04, 2010 10:41 pm

bubi osztrák módra:

Osztrák csokoládétorta:

Hozzávalók:
250 gramm étcsoki
170 gramm vaj
6 tojás
200 gramm cukor
30 gramm finomliszt
1/4 kávéskanál sütőpor
porcukor

Előmelegítjük a sütőt (170 fokra), kikenünk és kilisztezünk egy cc 23 cm átmérőjű tortaformát.

Egy vastagfalú teflon bevonatú edényben, kis lángon, gyakran kevergetve felolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat és addig keverjük, amíg sima nem lesz, ekkor tűzről levesszük.

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Egy nagy tálban elektromos habverővel fokozatosan hozzáadva 60 gramm cukrot, kemény habot verünk a fehérjékből.
Egy másik tálban addig keverjük a sárgájákat a maradék cukorral, amíg a massza megsűrűsödik és kifehéredik (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk az olvasztott csokit, és simára keverjük vele.
Beleszórjuk a lisztet, amelyhez előzőleg hozzáadtuk a sütőport, és azzal is kikeverjük. Lapáttal vagy kézi habverővel 3 részletben óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.

A keveréket egyenletesen elsimítjuk a tortaformában és 30-35 percig sütjük (a sütés alatt a tészta felemelkedik, és a teteje megrepedezik). A torta akkor van kész, ha már szilárdnak látszik, azonban a közepébe szúrt tű kicsit nedves marad, amikor kihúzzuk. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor szeleteljük vaníliás porcukrot szórunk a tetejére és vaníliafagylalttal és eperrel tálaljuk. (én nem rakok rá vaníliás cukrot és tejszínhabbal adom télen, nyáron fagyival)

Jó étvágyat!!!
Vissza az elejére Go down
http://www.uzleticoach.org/
Ajánlott tartalom





Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek babáknak, mamáknak és papáknak   Receptek babáknak, mamáknak és papáknak Empty

Vissza az elejére Go down
 
Receptek babáknak, mamáknak és papáknak
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Lombikbaba :: Konyhatündérek-
Ugrás: